26 Nisan 2008 Cumartesi

TED (Teknoloji, Eğlence, Dizayn)

1984 yılında teknoloji, eğlence ve tasarım dünyasından yaratıcı insanların bir araya geldikleri ilk konferans ile doğan TED (Technology, Entertainment, Design) dünyanın beyin fırtınalarıyla daha yaşanabilir olduğunu göstermeye devam ediyor.

TED Conference: TED'in her sene Long Beach'te düzenlenen konferans. Bilim, iş ve sanatın yanında dünyanın güncel sorunları etkinlik çerçevesinde ele alınıyor. Program 1000'den fazla katılımcı, 50 konuşmacı(18 dakikalık sunumlar) ve kısa paylaşımları; canlı performanslar ve stand-up gösterileri içeriyor.

TEDGlobal: Her yıl düzenlenen kardeş konferans. TED'in klasik formatını kapsayan program her seferinde farklı bir ülkede düzenleniyor. Gelişim teması yoğun olduğu için seçilen ülkelerin bölgelerdeki rolü çok önemli.

TED Prize: TED'in yaratıcılığı ve yeni fikirleri motive etmek için 3 dalda verdiği ödüller. Ödül sahiplerine dünyanın önünde bir dilekte bulunmaları isteniyor. Verilen süre sonunda TED Conference'da dilekte bulunuluyor. Ve bu aşamadan sonra TED'in katkılarıyla da bu dileğin gerçekleşmesi sağlanıyor.

TEDTalks: Dünyanın herhangi bir şehrinden seçilerek katılan vizyonerler tarafından yapılan konuşmaları kapsıyor. TED'in de misyonu olan "ideas worth spreading/yaymaya değer fikirler" teması altında düzenleniyor. Konuşmalar ted.com üzerinden milyonlara ulaşıyor. Bu süreçte konuşmalar kadar bu fikirlerin nasıl yorumlandığı ve nasıl yansımaları beraberinde getirdiği izleniyor. İşte internet görevi burada teslim alıyor!

Hiç yorum yok: